Мая към Радев: Ваша е отговорността на кого ще връчите третия мандат

Политика
16:31 - 19 Април 2021
2590
Мая към Радев: Ваша е отговорността на кого ще връчите третия мандат

Малко вероятно е евентуалното връчване на трети мандат да е към нашата парламентарна група. Но третият мандат също би бил възможност за съставяне на кабинет - на принципа на Съединението прави силата. Така че Вашата е отговорността на кого ще връчите третия мандат.

С тези думи Мая Манолова от парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!” се обърна към президента Румен Радев по време на консултациите за съставяне на правителство. 

Тя подчерта, че групата би подкрепила кабинет на промяната. Мая Манолова и ИСМВ имат четири основни приоритета:

1-Умелото управление на пандемичната криза

2-Решения, свързани с очакванията за незабавна икономическа подкрепа.

3-Формирането на стабилен кабинет, който да застанат зад българските граждани.

- Промяна в изборните правила за честен и прозрачен изборен процес

"Ние няма да подкрепяме правителство, излъчено от ГЕРБ и Борисов. На второ място ние бихме подкрепили кабинет с партиите на протеста – ИТН и ДБ", конкретизира Мая Манолова.

Тя напомни и за необходимостта от дълбока съдебна реформа, защита на уязвимите група, подкрепа на пенсионерите. "Ние мобилизирахме нашите ресурси и вече внесохме 11 законодателни акта в синхрон с очакванията на гражданите", похвали се Манолова. 

Румен Радев от своя страна за шести път днес подчерта, че страната има нужда от редовно легитимно правителство с широка подкрепа. 

"Вие вляхте в НС нова енергия, даже страст и това е добре, защото мястото на дебатите е в парламента. Разчитам и на вашия опит – като юристи с богат опит", обърна се Радев към тях.