Мая Манолова се сложи на богровци: Искам референдум за боклука!

Червената фурия си върна някогашната злостна реторика, заговори за миризливи обществени поръчки

Политика
14:44 - 14 Септември 2019
4965
Мая Манолова се сложи на богровци: Искам референдум за боклука!

Референдум за преработването на боклука на София поиска Мая Манолова. Тя посети сметището в Долни Богров, където по думите й се заравя висококачествено гориво, получено от преработката на боклук в завода.

"Ако бъда кмет, ще има референдум и гражданите ще кажат ще има ли завод за боклук, каква да бъде технологията, ако искат такъв завод, къде да бъде разположен той и по какъв начин да бъде осигурено финансирането. Темата е изключително важна за столичани и решението трябва да го вземат те", обясни Манолова. Решението, което в момента предлага екипът на Фандъкова е това - заравят се едни пари. А София, въпреки че годишно се харчат над 200 млн. лв. за чистота, чиста ли е, прашна ли е, подредена ли е, в какво състояние са зелените системи, допълни Манолова.

Боклукът на София мирише, но обществените поръчки, свързани с него, вонят, категорична бе Манолова. Намирисват на боклук и на други неща, допълни тя. Ставаме заложници на същото за следващите 5 г. - пак същите ще чистят, пак така ще чистят. Не просто сбъркана система, а една дебела сметка, която плащат столичани. И един много красноречив пример колко непрозрачно и неефективно се харчат парите на гражданите на София, коментира бившият омбудсман.