Мая ядосана: Народът плаща по 200 бона на ден на депутатите, те не работят

Политика
13:38 - 10 Май 2023
1055
Мая ядосана: Народът плаща по 200 бона на ден на депутатите, те не работят

Тече поредна безплодна седмица за българския Парламент, която ще струва само за заплати на народните избранници нови милион и половина лева - минимум по 200 хил. на ден. Това е изчислението и коментарът на ексомбудсмана и бивш депутат от БСП Мая Манолова, понастоящем лидер на "Изправи се, БГ!". 

По думите й в пленарна зала отново няма да се обсъждат закони или проекти за решения, а както се вижда се от приетата програма, само ще се изслушват министри. Парламентарните комисии продължават да са без избрани председатели и през тази седмици ще заседават единствено за да приемат вътрешни правила.

"Резултатът от работата на народните представители за българските граждани отново ще бъде равен на нула. Нито ще се обсъжда бюджет, нито ще приемат законите по ПВУ, както обещаваха партиите.

Вместо да мислят за хляба на хората, депутатите и тази седмица им организират зрелища - ще наблюдаваме опитите на Борисов да вкара партиите от хартиената коалиция “в кошарата”, пардон “в квадратчетата”, изкушавайки ги с власт и министерски постове. Поредни сцени от безвкусния и обиден за българските граждани парламентарен театър, уж с цел да има редовно правителство.

Търпението е на изчерпване!", предупреждава Манолова.