Мъж изгоря жив в "Тесла"

Семейството на починалия ще съди компанията

Топ
12:19 - 26 Октомври 2019
2738
Мъж изгоря жив в "Тесла"

Омар Аван от Южна Флорида изгуби контрол над автомобила и се блъснал в палма. Мъжът е шофирал "Тесла", но не починал заради катастрофата, а заради футуристичния дизайн на колата.

Литиево-йонната батерия на колата се запалила, а дим и пламъци изпълнили купето. Аван изгорял жив, а около автомобила се събрали хора, които не можели да направят нищо. Това се случило заради високотехнологичните дръжки на превозното средство, които се прибират навътре във вратата и се подават едва когато засекат ключа наблизо. Но тази система се развалила и никой не успял да отвори вратата на автомобила, за да измъкне Омар.

Тялото му изгоряло до неузнаваемост, а сега семейството му ще съди "Тесла".

48-годишният Омар Аван бил анестезиолог, баща на пет деца. Купил автомобила поради няколко причини - бил отговорен към природата и имал високи изисквания към сигурността. "Тесла" сами се похвалиха, че Model S се е представил най-добре на краш тествотете от всички автомобили. За това Аван, който можел да си позволи да си купи всяка друга кола, се спрял именно на тази.

"Тези коли... те просто обичат да горят", казва Стюарт Гросман, говорител на семейството.

Компанията не е коментирала делото срещу компанията, но малко след инцидента техен говорител заяви, че в "Тесла" са много натъжени от инцидента, тъй като автомобилите им са проектирани да са едни от най-безопасните в света."