Мъж опита да се самозапали на Червения площад в Москва

74-годишният Владимир Арсениев е ръководител на изследователски институт, който доставя комуникационни системи на руската армия

Новини
19:11 - 26 Юли 2024
1397
Мъж опита да се самозапали на Червения площад в Москва

Мъж се опита да се самозапали на Червения площад в Москва, на метри от Мавзолея на Ленин. Според руски медии, той се е залял със запалителна течност, но е бил възпрян от полицията.

Униформените повалили нещастника на земята и своевременно потушили огъня. След това районът е бил отцепен. В резултат на това мъжът е почти невредим и е отведен за разпит.

Според руски медии мъжът 74-годишният Владимир Арсениев, ръководител на изследователски институт, който доставя комуникационни системи на руската армия. 

Научноизследователският институт "Волна" е специализиран в разработването и производството на компоненти за радиостанции на сухопътните сили, авиацията и флота. През 2023 г. Владимир Арсениев е обвинен в умишлено прекъсване на доставките за нуждите на армията като част от държавна отбранителна поръчка. В предприятието е извършена проверка, но в крайна сметка надзорните органи не са открили нарушения.

Сега ръководителят на института се опитва да защити честта и достойнството си чрез съда, настоявайки, че повдигнатите преди това обвинения срещу него са пресилени.