Мбапе изригна: Или аз, или Неймар!

Спорт
13:58 - 20 Октомври 2022
2256
Мбапе изригна: Или аз, или Неймар!

Килиан Мбапе се опита да успокои обстановката, обявявайки за напълно неверни слуховете за това, че иска да си тръгне през януари. Въпреки неговите уверения медиите продължават да настояват, че французинът не е щастлив от сегашната ситуация.

Според "Ел Паис" големият проблем за Мбапе продължава да бъде присъствието на Неймар.

Французинът е на мнение, че липсата на дисциплина у бразилеца има цялостен негативен ефект върху клуба. Поради тази причина Мбапе продължава ултимативно да настоява, че Неймар трябва да си тръгне. Ако това не стане, напусналият ще бъде самият той.

Още от лятото клубът се опитва да реши този проблем, защото ситуацията не е никак лесна. В договора на Неймар има освобождаваща клауза в размер на 400 милиона евро – сума, която едва ли някой клуб би си позволил да плати.

Вчера се появи информация, че бразилецът бил склонен да премине в Челси под наем. За тази цел обаче клубът от „Стамфорд Бридж“ е трябвало да се съгласи да плати около 40 милиона евро, за да вземе Ней само за един сезон.

El Pais се позовава на вътрешна информация от ПСЖ, според която в клуба в продължение на месеци са мислели и как могат да прекратят договора на Неймар, при положение че няма как някой да покрие клаузата му. При това положение обаче парижани ще трябва да платят най-големия пакет за компенсация в историята. Според изчисленията той възлиза на 300 милиона евро.