Мбапе намекна, че се маха от Париж

Френската звезда на ПСЖ гледа към нов проект

По света
12:11 - 20 Май 2019
2364
Мбапе намекна, че се маха от Париж

Мегазвездата на ПСЖ Килиан Мбапе намекна, че има възможност да напусне Париж. 20-годишният световен шампион с Франция получи наградата за най-добър футболист в Лига 1, а на церемонията обяви, че му е време за по-големи амбиции и отговорности - "или тук, или на друг място, в нов проект".

Изказването му даде мегдан за нова вълна от трансферни слухове. От доста време се знае, че с най-големи мераци за подписа му е Реал Мадрид, където треньор на Мбапе е неговият сънародник Зинедин Зидан. За евентуална сделка обаче ще е нужна колосалната сума от над 250 млн. евро, гласят последните информации.

"Този момент е много важен за мен. Стигнах до повратна точка в кариерата си. Открих много неща тук и чувствам, че може би вече е дошъл моментът да поема повече отговорности. Надявам че, това може да се стане тук - в ПСЖ, което ще бъде огромно удоволствие, или може би някъде другаде, в нов проект", заяви Мбапе.

Този сезон Мбапе ще спечели голмайсторския приз в Лига 1. Само кръг преди края на първенството той има 32 гола, с 10 повече от втория Никола Пепе от Лил. Така Мбапе стана първият французин, който вкарва повече от 30 попадения от над половин век. За последно това е правил Филип Гонде от Нант, който забира 36 гола през сезон 1965/66.

Снимка: БТА