Медотерапия: Хем красиви, хем здрави

Бюти
16:31 - 03 Април 2020
3307
Медотерапия: Хем красиви, хем здрави

Медотерапията е широко използвана в салоните в СПА-процедури. Масажът с мед е бил познат още в древността, но последните години се възроди и намери приложение в разкрасителните процедури.

Терапиите с мед са ефикасни не само за разкрасяване, но и при лечение на различни заболявания. Особено ефективни са при състояния на стрес, слаба работоспособност, нарушения на нервната система, хронични заболявания или срещу вредните влияния на околната среда.

Едва ли има човек, който да не знае за ползите на меда. Пчелният продукт е богат на въглехидрати, минерали, антибиотични вещества и много витамини – В, К, Е, А, Д.

При терапията медът навлиза в организма директно чрез кожата. Когато медът се полага чрез маски върху нея, той изсмуква от тялото натрупани вредни вещества и шлаки.

Масажите с мед дават отлични резултати при сърдечно-съдови проблеми. А също и стомашно-чревни, чернодробни и бъбречни заболявания.

В СПА-центровете хит са масажите с мед против целулит. Естественият дефект в женското тяло се повлиява благоприятно от масажите с пчелния продукт. Масажите с мед въздействат не само директно на кожата и подкожните тъкани, но и на кръвообращението и лимфопотока.

Козметиците съветват, че за перфектно гладка кожа трябва да се съчетават масажи с мед, хранителен и двигателен режим. Продължителността на процедурите с мед варира от 20 минути до час, час и половина.