Медсестрата на Манолова - аут от кампанията й за изборите

Мая Илиева подкрепяла кандидат-кметицата в битката, но не искала да се обвързва политически

Топ
22:07 - 19 Септември 2019
5253
Медсестрата на Манолова - аут от кампанията й за изборите

Не съм част от Инициативния комитет на Мая Манолова и това може да се види на сайта на Столична община. Не знам какво прави името ми там. Така медицинската сестра Мая Илиева, която екс омбудсманът бранеше от уволнение от "Токуда", напусна списъка за издигането на кандидат-кметицата. 

Макар да не е сред онези, които са внесли документите за регистрация на Манолова като кандидат за кмет от името на инициативен комитет, Илиева фигурира в пълния списък на членовете му, разпратен до медиите на 4 септември - в деня, в който бе обявен комитетът. Тогава Илиева дори отправи приветствие от трибуната: "Тук сме, за да подкрепим единствения човек, който застана до нас, когато имахме нужда, който даде гласност на проблемите в здравеопазването, които се оказаха тема табу, засягаща много интереси. Тук сме, за да подкрепим човекът-професионалист, който показа, че когато се захване за дадена кауза не отстъпва и остоява целите й докрай.” Какъвто и пост да заеме оттук нататък, тя ще отстоява интересите и правата на обикновените българи, пожелавам ѝ успех, каза още медсестрата по адрес на Манолова.

Не искам да влизам в политически игри, категорично заяви Илиева обаче и от името на комитета, организиращ протестите на медицинските сестри. "Не мога да разбера какво точно представлява този инициативен комитет. Не сме политически ангажирани с никого. Ако искате като гражданин да застанете зад нас, сте добре дошъл. Ако имате дейност, свързана с политически амбиции, си е ваше право. Но в момента, в който решите да изразите тези амбиции, това означава, че ние приключваме с взаимните си отношения", допълни Илиева.