Мениджърът на Джошуа разочарова Кобрата: Следващият му ма ч ще е с Уайлдър

В събота вечер британецът ще се бие с Анди Руис

Спорт
16:39 - 05 Декември 2019
1648
Мениджърът на Джошуа разочарова Кобрата: Следващият му мач ще е с Уайлдър

Много български фенове на бокса, а и на спорта, биха искали да видят Кубрат Пулев да излезе на ринга и да се бие за световната титла с Антъни Джошуа. Но се оказва, че такъв сблъсък засега не попада в сметките на британеца.

Еди Хърн - мениджърът на Джошуа, обяви, че такъв двубой просто няма как да се състои. Разбира се, всичко е в сферата на вероятностите и зависи от факта дали доскорошният носител на три световни титли ще победи Анди Руис в събота вечерта в Саудитска Арабия.

Ако това се случи, Джошуа ще си върне коланите.

А според Хърн, следващият му мач ще е с Дионтей Уайлдър за единствената световна титла, която все още не е печелил. Това означава, че ако си върне трофеите, той ще оваканти този в IBF, за който задължителен претендент е Кобрата, за да може да срещне американеца.

"Имаме договор с организаторите в Саудитска Арабия и мисля, че те ще натиснат за това следващият мач на Антъни да е с Дионтей Уайлдър. Те искат двубой от такова естество. Без да се отнасям пренебрежително към Пулев и щаба му, но не можем да кажем: "Нека Джошуа се бие просто с някого и да го доведем в Саудитска Арабия". Мисля, че мач с Уайлдър има по-голям шанс за Саудитска Арабия".

"Но скоро ще станат две години, откакто Антъни не се е бил в Англия. Евентуален мач с Пулев по-скоро би се провел там някога. Естествено, винаги остава тръпката от нов бой в "Медисън Скуеър Гардън", въпреки лошия спомен. Той просто трябва да се върне там. Но първо нека победи в събота", каза Хърн.

"Сега мисля единствено за мача в събота и се моля да го спечели. Едва след това ще мислим за следващите му мачове и как ще подредим нещата около тях, има достатъчно време за това. Сега е важен следващият сблъсък", заяви Еди Хърн.