Меси отсече: Оставам в "Барса"

Аржентинецът не иска да съди клуба си

Актуални новини
19:49 - 04 Септември 2020
3251
Меси отсече: Оставам в "Барса"

Лионел Меси остава футболист на "Барселона". Това заяви той в интервю за сайта Goal.com. 10 дни, след като с факс уведоми ръководството на каталунците, че възнамерява да напусне клуба, аржентинският футболист размисли и ще продължи да играе на "Камп Ноу".

Той уточни, че не иска да влиза в съдебни спорове с единствения клуб, в който е играл на професионално ниво. До такова развитие на ситуацията можеше да се стигне, тъй като футболистът и клубът имаха разногласия относно откупната му клауза в размер на 700 млн. евро.

"Исках да погледна в бъдещето и да се състезавам на най-високо ниво, да печелим титли, да побеждаваме в Шампионската лига. Там можеш и да загубиш, и да спечелиш, защото е много трудно. Но трябва да участваш! Трябваше да играем, а не да сме пълна трагедия, както се случи в Рим (отпадането от "Рома" през 2018 г.), Ливърпул (отпадането от "Ливърпул" през 2019 г.) и Лисабон (отпадането от "Байерн" Мюнхен през 2020 г.). Всичко това ме наведе на мисълта да продължа кариерата си другаде", разказва Меси.

Аржентинецът критикува остро президентът на "Барса" Хосеп Мария Бартомелу, който преди дни разговаря с бащата Меси - Хорхе. Причината е неразбирателство относно въпросната клауза за напускане след края на сезона.

"Беше ми казано и бях сигурен, че мога да напусна като свободен агент. Президентът винаги ми е казвал в края на сезона, че мога да решавам дали да остана или не. Сега те се позовават на това, че не съм обявил преди 10 юни. Та ние все още играехме на 10 юни в първенството след ужасната пандемия от коронавирус. Тази зараза беляза целия сезон. Това е причината да продължа да нося фланелката на клуба. Продължавам само, защото президентът ми каза, че единствената възможност да напусна е някой да плати 700 млн. евро. Това е невъзможно!", разярен е Меси.

Аржентинецът, който има 6 награди "Златна топка" във витрината си и е считан за един от най-добрите футболисти в наши дни, е категоричен, че не иска да отнася казуса в съда. Така раздялата би се проточила още 10 месеца.

"Другият вариант беше да отидем на съд. Никога няма да започна дело срещу "Барса", защото това е клубът, който обичам и ми е дал всичко до момента. Това е отборът на живота ми! "Барса" ми даде всичко. Не ми е минавало пред ума да съдя "Барса", заяви той.