Меси с първа тренировка в Маями

Спорт
12:25 - 19 Юли 2023
1151
Меси с първа тренировка в Маями

Световният шампион с тима на Аржентина Лионел Меси направи първа тренировка с новия си клуб Интер Маями, която премина при огромен журналистически интерес.

Над 200 представители на медиите, хеликопер и дрон проследиха заниманието на звездата на световния футбол с новите му съотборници, въпреки дъждовното време.

Един от собствениците на клуба и бивш национал на Англия Дейвид Бекъм също присъства на заниманието, в което се включи и друго ново попълнение Серхио Бускетс.

Първият домакински мач на Меси може да бъде още в петък - за Купата на лигата срещу Крус Асул. Билетите вече се продават на черно като цените варират от 270 до 19 хиляди долара.

В същото време беше потвърдено, че бившият защитник на Барселона Жорди Алба ще се присъедини към Лионел Меси в Интер. Това съобщи президентът на клуба от Мейджър Лийг Сокър (MЛС) Хорхе Мас.  

34-годишният ляв бек беше освободен от Барселона в края на миналия сезон, след като изигра повече от 450 мача за клуба, спечели Шампионската лига през 2015 г., шест титли от Ла Лига, пет трофия от Купата на Краля, четири Суперкупи на Испания и Световното клубно първенство.