Меси се завръща в Барса в неделя?

Тимът започва тренировки от понеделник

Спорт
20:04 - 28 Август 2020
3335
Меси се завръща в Барса в неделя?

Лионел Меси трябва да се яви в спортния център на “Барселона” в неделя, за да му бъде направен PCR тест преди началото на предсезонната подготовка на отбора.

“Барса” започва тренировки от понеделник, а според клубната управа мегазвездата трябва да участва в тях. “Диарио Спорт” разкри какъв процент от заплатата би била глобата на Лео, ако реши самоволно да не тренира с “Барса”. Провиненията могат да бъдат тълкувани като леко, средно и тежко. Ако Меси изпусне първите три дни, санкцията започва от 1,33% за леко и би могла да достигне до 4%, ако се тълкува като тежко провинение. Ако продължи да отсъства след третия ден, глобата започва от 3,33% и би могла да стигне от 6,67 до 10% от заплатата в максималния си вариант.

Едва ли глобите обаче са решение или основен проблем, тъй като всички очакват самата първа публична поява или изявление на Лео, след като обяви по бюрофакс, че напуска “Барселона”. Медии твърдят, че Меси вече си бил уговорил среща в Барселона, но с мениджъра на “Манчестър Сити” Пеп Гуардиола, който си почива в Испания. Според информация на френския “Екип” спортният директор на ПСЖ Леонардо се е свързал с бащата на Меси - Хорхе, за да обсъдят евентуална сделка. Меси-старши обаче веднага обяснил, че Лео е решил да продължи кариерата си в “Сити” на Гуардиола в Англия.