Местан карал с висока скорост при катастрофата?

Новини
08:07 - 15 Април 2019
2475
Местан карал с висока скорост при катастрофата?

Много е възможно високата скорост на автомобила на Лютви Местан да е в основата на тежката катастрофа вчера, допуснаха  експерти в тв ефира. Днес прокуратурата се очаква да повдигне обвинение на политика заради тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе, съобщи БНТ.  

Вчера политикът бе задържан за 24 часа, след удар между неговата кола и  БМВ край село Загорско на главния път към граничния пункт "Маказа", в която загина 6-месечно бебе.

Страховитият инцидент се случи при излизане от кръстовище, където  неговият автомобил се удари в пътуващата по главния път кола със семейството.

Освен бебето, пострадали при инцидента са още неговите родители и другото им 9-годишно дете. Братчето на загиналото бебе и майка им Емине Ахмед са в кърджалийската болница със сътресение на мозъка, а бащата Юсеин е с травма в областта на кръста. Самият Местан е без наранявания.

По последна информация на медиците, членовете на пострадалото са в стабилизирано състояние и няма опасност за живота им.

На този етап срещу председателя на ДОСТ него е образувано досъдебно производство за катастрофа по непредпазливост, завършила със смърт. Срещу Местан все още няма повдигнато обвинение. Той е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

"Единственият шанс да не се бе случило това, е да не бях там", заяви Местан пред Би Ти Ви. Той увери, че е спрял на знака "Стоп", но това не е помогнало за предотвратяване на трагедията.

Различна бe версията на Юсеин Ахмед, шофьорът на BMW-то, което се сблъска с фолксвагена на Местан. Пред полицаи и мъжът, който е със спукан прешлен, казал: "Не очаквах да продължи. Видях фолксвагена, можех да спра, но прецених, че ще той спре на знака "Стоп“, не очаквах да продължи!"

Снощи окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов, който присъства на огледа след тежкия инцидент на пътя обясни, че „На този етап не може да се каже кой точно има вина за катастрофата. Това ще стане ясно, след като се произнесат експертите".

По случая се води досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. В този случай Наказателният кодекс предвижда от 2 до 6 години затвор. Водачите и на двата автомобила не са употребили алкохол.