Ексклузивно: Местан е арестуван! (обновена в 19,55)

Ексклузивно
19:25 - 14 Април 2019 (обновена)
4328
Ексклузивно: Местан е арестуван! (обновена в 19,55)

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е задържан заради тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе. Срещу Местан все още няма повдигнато обвинение. Той е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Според него полицията има право да задържа за 24 часа всеки, за който има информация, че е извършил престъпление.

Следващите 24 часа Лютви Местан ще прекара в ареста на полицейското управление в Момчилград.

Малко преди задържането на политика стана ясно, че прокуратурата ще го разследва дали е виновен за тежката катастрофа днес край село Загорско на главния път към граничния пункт "Маказа", в която загина 6-месечно бебе. Това стана ясно от думите на окръжния прокурор на Кърджали Желязко Стефанов, който присъства на огледа след тежкия инцидент на пътя.

"На този етап не може да се каже кой точно има вина за катастрофата. Това ще стане ясно, след като се произнесат експертите", уточни Стефанов.

По случая се води досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. В този случай Наказателният кодекс предвижда от 2 до 6 години затвор.

"Нито един от двамата водачи не е употребил алкохол. Взети са им и кръвни проби за изследване", каза още обвинетелят.

Братчето на загиналото бебе и майка им Емине Ахмед са в кърджалийската болница със сътресение на мозъка, а бащата Юсеин е с травма в областта на кръста.

Семейството, чието дете загина, е живеело в Кърджали, но е от кирковското село Първица. То се е прибирало към родното си село. Зад волана е стоял Юсеин Ахмед.

В здравното заведение нямаха информация дали Местан има наранявания. Според негови съпартийци лидерът на ДОСТ бил с изкълчена китка. Други пък твърдят, че имал наранявания по главата и по единия крак.

Както по-рано съобщи Lupa.bg Лютви Местан е в силен шок след катастрофата край с. Загорци и заеквал от стрес.