Методи Андреев: Ахмед Доган не е проклятието на България, както казваше Костов, а е проклятието на турския етнос!

Агентът Доган, който е с три псевдонима в ДС, беше оставен като наместник на руския интерес в България, отсича първия шеф на Комисията по досиета

Ексклузивно
21:33 - 12 Септември 2024
6127
Методи Андреев: Ахмед Доган не е проклятието на България, както казваше Костов, а е проклятието на турския етнос!

"Скандално и неморално е Джевдет Чакъров да говори за втори възродителен процес и да насажда страх и омраза сред хората, заради проблемите с регистрациите на двете фракции на ДПС за изборите. Крайно време е ДАНС и прокуратурата да обърнат внимание на тези казани на ангро приказки. Думите му са не само провокация към гражданския мир, но и пряка заплаха за националната сигурност".

Това заяви бившият депутат и първи шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев пред "Фактор". Той е убеден, че измислените твърдения на Джевдет Чакъров нямат нищо общо с реалността и са категорично в полза на Кремъл. 

Методи Андреев е бивш депутат и първия председател на Комисията по досиета у нас

"ДПС на Доган беше създадено от Русия, а агентът Доган, който е с три псевдонима, беше оставен като наместник на руския интерес в България. През изминалите 34 години позицията на Доган винаги е била една – да гарантира това, което навремето се разбраха Западът и разпадащият се СССР. По отношение на България е поставена следната договорка – външнополитически и военно да  бъдем насочени към Запада и НАТО, а икономически и в енергийната област - да останем под шапката на Москва. Гарант за това негласно споразумение са лицето Ахмед Демир Доган и неговата партия. Но след войната между Русия и Украйна тази договорка вече не важи и Доган увисна. Стана излишен, не може да изпълнява своите функции, защото геополитически България вече не е задължена да спазва други уговорки и само трябва да си търси интереса си", анализира Методи Андреев.

"Имам по принцип изключително отрицателно мнение въобще за корпорацията ДПС, създадена и управлявана от Ахмед Доган. Не трябва да се забравя, че именно лицето от Дръндар, известно и като почетния председател, успя да оплете държавата в обръчи от корупция", обяснява Андреев.

Ахмед Доган в типична атмосфера в средата на 90-те години на миналия век

"Нямам никакво уважение и към лицето Джевдет Чакъров, защото много добре знам за какво става дума около него. На два пъти съм бил водач на листа в Пловдивска област и съм наясно с всички схеми, свързани  с фамилия Чакърови. Заплахите, които Чакъров провокира, са фалшиви. Няма никаква опасност за българските турци и мюсюлмани, които са едни от най-скромните, работливи и честни граждани. Интерес от такива внушения и страхове имат само Кремъл и деребеите на Доган, които целят да си запазят постове, власт и лични интереси.

Иван Костов казваше, че ДПС и Доган са проклятието за България. Не, те са проклятието за турския етнос, за обикновените хора, защото останаха крепостни на модела Доган. Те не се вписаха нормално в обществото, за да могат да бъдат използвани само за  гласуване и гарантиране властта на Доган. Доган и корпорацията му създадоха този корупционен модел. Вижте в каква бедност и мизерия живеят българските турци, а в какъв лукс и разкош се къпят кръговете около Ахмед Доган и Джевдет Чакъров. Затова лица като Джейхан Ибрямов, Рамадан Аталай, Джевдет Чакъров и други станаха мултимилионери.

ДПС трябва да изчезне във вида, в който съществуват и да бъде приобщено в общонационалните партии, както е било по времето на Царство България. Никой днес не иска да им сменя на хората имената, религията, обичаите. Та тези хора, в своята самобитност са капитал за българската държава", обяснява още Методи Андреев.