Миа Вашиковска напуска Холивуд

Тя стана световноизвестна с ролите си в "Алиса в страната на чудесата", Мадам Бовари, "Алиса в огледалния свят"

САЩ
22:30 - 06 Март 2023
5269
Миа Вашиковска напуска Холивуд

На върха на своята слава Миа Вашиковска взе неочакваното решение да напусне Холивуд и да остави киноиндустрията зад гърба си. 33-годишната звезда, популярна с участието си в "Алиса в страната на чудесата", е напълно доволна от решението си, не съжалява за миг и дори е изключително щастлива, че се е завърнала в родната си Австралия.

Още от крехката 15-годишна възраст Миа става част от Холивуд. Оттогава не спира да работи за голямото кино.

"Но не ми отиваше", категорично заявява звездата в интервю пред IndieWire, направено в дома й в Сидни. "Когато киното се превърне в целия ти живот, в единствената ти реалност, започваш да се чувстваш странно. В един момент осъзнах, че искам да правя повече неща в живота, освен да бъда на екран", добавя още Вашиковска.

Дебютът на Миа за филмовата индустрия е през 2008 г. в сериала In Treatment на HBO. Още тогава тя постига популярност, но сега, когато се връща към онези години, казва, че не е харесвала начина си на живот.

"Чувствах се наистина откъсната от всякаква по-голяма общност. Прекарах 15 години в нов град, непозната държава. И това съвсем не е лесно, още повече когато си съвсем млад", продължава актрисата. "В един момент разбрах какво наистина искам за себе си - да се установя някъде и да имам по-пълно усещане за принадлежност. Това ме накара да напусна снимачната площадка."

През краткото време, което прекарва в Холивуд, Миа Вашиковска стана световноизвестна с ролите си в "Алиса в страната на чудесата" (2010 г.), Джейн Еър (2011 г.),"Звездни карти" (2014 г.), Мадам Бовари (2014 г.), "Алиса в огледалния свят" (2016 г.).