Мицкоски: Защо да променяме Конституцията, ако ще поставяте още условия

Новини
12:50 - 04 Октомври 2024
2577
Мицкоски: Защо да променяме Конституцията, ако ще поставяте още условия

Премиерът на РСМ Християн Мицкоски не вижда смисъл от промени в Конституцията на страната, ако след 6 месеца България постави нови условия. Това заяви той в телевизионно интервю, цитирано от БГНЕС.

Според него, ако има воля, има и начин, да не се стигне до двустранно протакане на целия процес по присъединяването на РСМ към Европейския съюз. Той отбеляза, че унгарският премиер Виктор Орбан е изразил готовност да бъде посредник между Скопие и София. По думите му той възнамерява да покани премиерите на РСМ и България в Будапеща за разговори.

Мицкоски е на мнение, че ЕС трябва да бъде арбитърът, който да реши всички въпроси предварително, а не на етапи, за да няма повече пречки и да няма двустранно обвързване на този процес.

Според него РСМ и България трябва да бъдат добри съседи, но исканията трябва да са обективни, а не двустранни. Ако непрекъснато се нападаме със средновековни аргументи, няма да излезем от това блато, допълни той.

Трябва да ги решим сега. Ако имаме обективни пречки, това може да ни направи по-добри. Но субективните проблеми, двустранните отношения са проблем, каза още Мицкоски.