Микаела Шифрин? Провал след провал!

Спорт
04:43 - 09 Февруари 2022 (обновена)
8878
Микаела Шифрин? Провал след провал!

Суперзвездата в дамските алпийски ски Микаела Шифрин, американката с всички възможни световни титли, включително и олимпийски, "пада от високо" тъкмо на Олимпиадата.

Втори тотален провал записа доскоро почти непобедимата Мики и в двата старта досега в Пекин. Точно като на гигантския слалом преди два дни, Шифрин успя да премине само пет врати и в най-коронната си дисциплина слалома. И така още в първия манш напусна състезанието.

Докато надпреварата продължаваше, Микаела остана дълго да седи на снега до мрежите горе високо на пистата, невярваща на нереалността на ситуацията. В която й остава само още един шанс - в алпийската комбинация, да стане в Пекин четвъртият алпиец в историята, който има титли от три олимпиади.

В първия манш се издъни със слабо каране, но поне стигна до финала, и другата фаворитка Петра Влъхова, която изостава доста серозно. Словачката също се представя досега не на шампионското си ниво в Пекин, на фона на петте си победи на слалом от седемте досегашни старта за Световната купа този сезон. Другите два слалома пък спечели именно Микаела Шифрин.

Временните водачки в първия манш днес са германката Лена Дюр, швейцарката Мишел Гизин и изненадващо за тази дисциплина шведката Сара Хектор, прясна олимпийска шампионка от гигантския слалом.

Българската олимпийка в дамските алпийски ски Ева Вукадинова пък преживя истинско възкресение днес на пистата. Тя не успя да премине трасето в първия манш на слалома, направи няколко грешки, пропусна врата и отпадна от надпреварата. Докато се спускаше обаче, точно преди да пропусне вратата, се видя как човек от официалния екип по поддръжка на пистата почти й препречи пътя. Така Ева получи шанс за втори старт, след приключването на останалите състезателки, и този път успя да се класира за втория манш с 49-о място. В гигантския слалом българката се класира 36-а.

Предстои сензационен втори манш около 7:45 ч българско време.