Миков: Бодряческият отчет на Нинова съсипва БСП

Бившият лидер на Столетницата е недоволен от представянето на партия на местния вот

Топ
12:30 - 13 Ноември 2019
2499
Миков: Бодряческият отчет на Нинова съсипва БСП

Перспективата пред БСП след резултатите от местните избори е най-неприятното. А бодрият тон, с който се отчита ръководството за вота, е пагубен за партията. Такъв е коментарът на бившия лидер на Столетницата Михаил Миков. 

Той намира изхода от местните избори за червените за загуба и дори го определи като катастрофален за левицата. Според него истинската картина, освен победата в 4 областни града, не може повече да се скрива, а тя била, че БСП всъщност върви надолу. Иначе Миков похвали независимата кандидатка за кмет на София Мая Манолова и каза, че успехът й не може да се отрича. 

"Има едно размиване на БСП в столицата и на няколко места столичната организация подкрепи десни кандидати за районни кметове", каза Миков. За него един от най-тежките резултати на тези избори е бил фактът, че над 50% от хората не излязоха да гласуват. Това трябва да стресне всички политически партии. На тези избори видяхме и опити за разправа с хората, които имат различно мнение с ръководството на БСП. Видяхме какво стана във Варна. Има много клакьори около председателя Корнелия Нинова, обяви още той.