Миков: БСП трябва да се заяви като опозиция

Политика
14:33 - 15 Април 2021
848
Миков: БСП трябва да се заяви като опозиция

Голяма франгментация на парламентарни групи и същевременно отчетливо дясно възможно мнозинство. Това е резултатът в Народното събрание след изборите. Когато погледнем аритметически и програмите – ясно личи, че десницата е най-силно представена в парламента.

Това заяви бившият председател на Народното събрание Михаил Миков. Според него самият избор на кандидата за премиер на ГЕРБ – Даниел Митов, който преди това е бил в партии, които са представени в парламента в момента, показва постоянното движение в дясното пространство.

„С акта на досегашния министър-председател - че той се оттегля леко в страни, като отваря възможност за някакво дясно мнозинство – това също доказва движението в дясно”, категоричен е той.

„Едно е персоналното настроение, второ са програмите, съвсем трето – възможното основание, на което да се състави мнозинство”, посочи Михов в отговор на въпроса дали е възможно да се сформира кабинет с оглед на нагласите, които останалите партии имат срещу ГЕРБ. Според него всички в момента си задават въпроса кое ще бъде мнозинството.

„Възниква обаче въпросът: кой всъщност ще е опозиция? Всички смятат мнозинството, а никой не се замисля, кой ще е опозиция”, посочи той. 

"Сега е моментът БСП да се опита и да се заяви като представител на мнозинството с леви интереси и да застане в ясна опозиция - на дясното, евентуално мнозинство, което ще се сформира и ще излъчи правителство", подчерта Михаил Миков.