Милиардер стана рекордьор в Япония с най-много последователи в Туитър

Юсаку Маедзава раздава $9 милиона, за да установи дали парите ще направят потребителите по-щастливи

Новини
14:15 - 14 Януари 2020
1279
Милиардер стана рекордьор в Япония с най-много последователи в Туитър

Японският милиардер Юсаку Маедзава стана е най-следваната знаменитост в Туитър за Япония, съобщи Ройтерс.

Интересът към профила на Маедзава се повиши заради обещанието му да раздаде на последователите си в социалната мрежа 9 милиона долара, за да се установи дали парите ще ги направят по-щастливи.
7,2 милиона потребители са последвали милиардера в Туитър. Така той чупи рекорда на най-популярния досега в Япония акаунт на комика с остър език Хироики Арийоши, който е следван от 7,19 милиона потребители.

Маедзава обеща по един милион йени (9000 долара) на 1000 свои последователи на случаен принцип измежду хората, които са препредали негово съобщение в Туитър от 1 януари. До понеделник туитът му бе споделен 4,1 милиона пъти. Крайният срок за участие в определената като "социалния експеримент" инициатива бе 7 януари.

Милиардерът вече държи един рекорд в Туитър - за най-споделяна публикация в глобален план с туит от миналата година, в който обяви, че раздава 900 000 долара. Туитът му бе разпространен 4,3 милиона пъти.

Междувременно Юсаку Маедзава започна интернет кампания, с помощта на която да си намери приятелка, склонна да го придружи при обиколка около Луната в ракета на американската корпорация „Спейс Екс“.

Маезава, който има три деца от две партньорки, се раздели наскоро с японска актриса и сега търси „необвързани жени над 20 години, които искат да се наслаждават на живота“. Кампанията ще бъде превърната в телевизионно шоу за уеб стрийминг платформа.