Милионер подари на Клинтън собствения му саксофон

Новини
12:59 - 26 Юли 2019
2020
Милионер подари на Клинтън собствения му саксофон

Четиридесет и вторият американски президент Бил Клинтън, който е на частно посещение във Финландия, изнесе лекция за промените в климата в четвъртък вечерта в град Мариехамн, административен център на Оландските острови и получи обратно своя саксофон, който преди това беше закупен на търг от милионера Андерс Виклоф.

Клинтън пристигна във Финландия за рождения ден на баровеца, който също като Бил празнува своя 73-ти рожден ден това лято.

Бившият президент говори за мерките, предприети в Съединените щати за борба с изменението на климата, отбелязва, че личното му мнение е, че излизането на САЩ от Парижкото споразумение за климата е грешка, и отбеляза, че "човек не може да не забележи промените и особено увеличаването на океанските води при Флорида, Карибите и Латинска Америка."С технологиите фантазията „полита“, но книгата си остава истинската магия

В края на приблизително 20-минутната си реч УВиклоф излезе на сцената и подари на бившия американски президент саксофон, който според финландския вестник „Илта-Саномат“, принадлежал на Клинтън и е придобит на търг. За разочарованието на публиката Клинтън не свири на саксофона.