Милиони, милиони: Алла Пугачова опитала да изнесе тайно ценни антики от Русия

Сред предметите на изкуството имало картини на съвременници на Рембранд и Леонардо да Винчи

Легенди
21:47 - 18 Октомври 2024
2453
Милиони, милиони: Алла Пугачова опитала да изнесе тайно ценни антики от Русия

"Миллион альιх роз” („Милион червени рози") пееше руската естрадна легенда Алла Пугачова. През последните дни обаче името й бе замесено в едни други милиони. Певицата, която напусна Русия и живее Израел след руската инвазия в Украйна, направила неуспешен опит да изнесе от родината си антики за 20 млн. долара.

Сред уникалните предмети имало творби на съвременици на Рембранд и Леонардо да Винчи. Журналисти разкриха подробности за луксозния имот в замъка на певицата Алла Пугачова. Информацията се появи в Telegram канала на онлайн изданието Shot.

Колекцията на Пугачова включва музейни експонати от XVI-XVII век,
които могат да бъдат пуснати на търг. На търг цената на картината на Доменико Пулиго „Мадона с младенеца с два ангела“ започва от един милион долара.

Отбелязва се също, че миналата година, когато звездата се е върнала за кратко в Русия, нейни представители са съставили опис на антикварни имоти.

Документите включват френски полилей от XIX век, фруктиера от XIX век, скулптури и картини от XVI-XIX век. Било планирано всички изброени предмети да бъдат транспортирани от московското летище "Шереметиево", но на митницата представителите на звездата не предоставили всички документи и им бил отказан транспорт.

Още през 2022 г. Алла Пугачова осъди конфликта в Украйна. Певицата реагира на включването на съпруга й - актьора и телевизионен водещ Максим Галкин - в списъка на чуждестранните агенти в Русия.

Моля да ме включите в списъка на чуждестранните агенти на моята любима страна, защото съм солидарна със съпруга си - един честен, почтен и искрен човек, истински руски патриот, неподкупен човек, който иска родината му да процъфтява и да живее в мир, написа Пугачова в Инстаграм, обръщайки се към руското министерство на правосъдието. Тя написа също, че съпругът ѝ иска в Русия да има свобода на словото, а руските момчета повече да не гинат "в името на илюзорни цели".

Алла Пугачова се е срещала нееднократно с президента Владимир Путин, но никога не го е подкрепяла открито, отбелязва Франс прес.