Минчев отговаря на конспирациите с нов лист от теста

Часът, който се вижда от факсимилето за положителната проба, е часът на принтиране, уточни шефът на НС

Политика
21:26 - 12 Януари 2022
4550
Минчев отговаря на конспирациите с нов лист от теста

Парламентарният шеф Никола Минчев отговори на спекулациите, по-скоро конспиративни, от страна на "Възраждане" и ГЕРБ, че факсимилето, което по-рано днес показа от фейсбук профила си от писиар положителни си тест, е менте.

"Поради възникнали спекулации (надали последни), че тестът (а) не бил мой; и (б) бил от сутринта на 10.01, прилагам снимка на първа страница от досието – пише, че е на Никола Минчев (знам, че има и други с това име, но ЕГН няма да публикувам), както и стр. 3, без подгъв при датата – дата на принтиране 12.01, 9:57 ч. Ако на някого му липсват много печати или други традиционни реквизити, посочвам, че това е разпечатка от портала за регистрация на проби в РЗИ, както показва и линкът най-долу на първата страница", написа той като уточнение тази вечер. И показа и част от ЕГН-то, отговарящо именно на неговото. 

Благодаря на всички, които проявиха интерес към моето и на семейството ми здраве. Добре сме. Тези, които проявяват нездрав интерес, предимно с цел политически намеци в свой интерес, ще оставя без коментар, написа Минчев след изказвания от трибуната на НС днес, че няма никакъв ковид, а всичко е измислица.