Минчев за главсека на НС: И да има уволнение, няма да анонсирам през медиите

Всичко, което става в парламента, е моя отговорност, заяви шефът на законодателната институция

Новини
11:57 - 23 Май 2022
835
Минчев за главсека на НС: И да има уволнение, няма да анонсирам през медиите

"Аз съм председател на Народното събрание. Всичко, което става в парламента, е моя отговорност". Това коментира председателят на парламента Никола Минчев по повод решетките на входа на сградата, които вече бяха демонтирани след всеобщо недоволство.

Той присъства на тържеството по случай 24 май в БАН. 

"Разписал съм докладна за компенсиране на разходите, от друга страна не мога да приема, че може да се утвърди оферта за поставяне на решетки, без преди това някой да дойде при мен и да каже - "ето я", допълни той. 

Минчев обясни, че ще говори с главния секретар обстойно и дори да има решение за уволнение, няма да го анонсира през медиите.

Той обясни още, че е имал среща с НСО още след протестите през януари. Тогава от службата за охрана му казали, че трябва да се вземат някакви конкретни мерки.

"Доколкото парламентът е представителен орган за цялото българско общество, добре е въпросът със Северна Македония да бъде обсъден при нас. Диалогът сега е на най-високо ниво в сравнение с предходни години. Тъй като вярваме, че това е довело до развитие, затова и желанието на "Продължаваме промяната", изразено от премиера, е да се проведе КСНС, в който да бъде изготвен доклад от външно министерство и оттам да заемем общонационална позиция", коментира още Никола Минчев.