Министър на отбраната: Само жените войници може да носят грим

В момента сме в процес на преразглеждане на насоките в тази област, за да бъдем полово неутрални, заяви Бен Уолъс

Новини
15:16 - 01 Октомври 2019
3293
Министър на отбраната: Само жените войници може да носят грим

Министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс отхвърли идеята да се позволи на мъжете войници да носят грим, въпреки че британската армия заяви, че това ще направи насоките по отношение на пола неутрални.

В изтекъл до медиите документ, цитиращ насоки за британските войници в Канада, се казва, че за мъжете „грим не трябва да се носи“, а за жените „гримът (ако има) трябва да бъде незабележим“.

Говорител на британската армия е заявил пред Daily Mail, че „съгласно правилата на кралицата понастоящем, докато са на дежурство мъжете войници не могат да носят грим”. Въпреки това, като приобщаващ работодател, който разпознава многообразието на персонала си, в момента сме в процес на преразглеждане на нашите насоки в тази област, за да бъдем полово неутрални.“

Министърът на отбраната Бен Уолъс отхвърли изявлението на британската армия на конференцията на Консервативната партия на 29 септември. Той каза: „Очевидно армията се консултира за това дали мъжете могат да носят грим. Отговорът е, че мъжете ще могат да носят грим в армията, стига да е с камуфлажен цвят. Горе-долу това ще им е позволено.”

Министърът на отбраната призна също, че армията трябва да се „модернизира”.