Министърът на енергетиката е в Гърция, докато европрокуратурата разследва „Булгартрансгаз“

Владимир Малинов е бил директор на дружеството и може да даде информация за акцията на Лаура Кьовеши

Актуални новини
20:35 - 13 Август 2024
1229
Министърът на енергетиката е в Гърция, докато европрокуратурата разследва „Булгартрансгаз“

Членовете на комисията по енергетика, излъчени от „Продължаваме Промяната – Демократична България“, поискаха провеждане на изслушване на министъра на енергетиката Владимир Малинов. Искането е във връзка с проведената във вторник сутрин акция на Европейската прокуратура в помещения на държавния газопреносен оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД.

„Предвид липсата на официално изявление на „Булгартрансгаз“ ЕАД и разнопосочните медийни публикации относно първопричината за извършените действия, целта на изслушването е да бъде изяснено дали Европейската прокуратура, която разследва престъпления с евросредства, е извършила тези процесуално-следствени действия в рамките на проверка, свързана с ПГХ „Чирен“ или с договора с турската компания „Боташ“. До заемането на настоящата си длъжност, служебният министър на енергетиката Владимир Малинов е бил изпълнителен директор именно на „Булгартрансгаз“ ЕАД и поради тази причина той би имал най-пълна информация по случая”, пишат още от коалицията.

От Министерството на енергетиката коментар на този етап няма. В прессъобщение уточниха, че министър Владимир Малинов е в Гърция.