Мирослав Илич пее на юбилея на Миньор Перник

Подаръци от Пеле са част от изложба по случай юбилея на чуковете

Новини
22:00 - 26 Юли 2019
3455
Мирослав Илич пее на юбилея на Миньор Перник

Легендата на сръбската музика Мирослав Илич ще изнесе концерт на "Стадиона на мира" по случай 100-годишнината на футболен клуб Миньор Перник.

Концертът ще бъде на 28 юли, събота, от 19:00 часа. Цената на билета е 15 лева.

Мирослав Илич ще излезе на сцената заедно с оркестъра на Миша Миятович.

В празничната програма ще участва и певицата Румяна Повова с ансамбъл "Чинари".

Феновете на сръбската и народна българска музика ги очаква 3-часов концерт, изпълнен с множество емоции и изненади.

В същото време станя ясно, че уникални футболни експонати са налични в изложба в Двореца на културата в регионалния исторически музей в Перник. Сред тях са флагче на Сантос, подарено на един от легендарните футболисти на Миньор и Беласица - Живко Карадалиев, лично от Пеле, заедно с книга с посвещение и подпис на бразилската легенда, съхранявана в личния архив на спортния деятел Кирил Владимиров.

Експозицията показва също часовник, подарен на Славчо Павлов, за най-бързо вкаран гол - в 16-та секунда на мача Миньор - Локомотив Пловдив от сезон 1988/1989, бутонки на същия футболист от мача Миньор - ЦСКА, игран на 29 май 1999 година, като Павлов е един от голмайсторите.

Посетителите могат да видят и футболни обувки на Тони Евтимов, вкарал хеттрик на мача Миньор - Левски - 3:2 на 6 май 2000 година, табакера на почетния член на Славия и Миньор Стефан Чумпалов, подарена му от Стефан Македонски на 11 ноември 1928 година, както и свирки на Чумпалов.

Изложени са още плакет "Fair play FIFA-честна игра" на Димитър Георгиев-Шустера, испански вестник от 1933 г., който разказва за българския национален отбор и неговия капитан Михаил Лозанов и др.

Изложбата е озаглавена от "От баща на син..." заради любовта към футбола в Перник, която се предава от поколение на поколение.