Мистериозен „водовъртеж" шокира над Хавай (ВИДЕО)

Може и да е от поредната ракета на Мъск

Мистика
22:04 - 01 Февруари 2023
4701
Мистериозен „водовъртеж" шокира над Хавай (ВИДЕО)

Мистериозен „водовъртеж" в нощното небе е наблюдаван над Хавай, съобщава Дейли мейл и публикува сензационни кадри от явлението. На 18 януари Националната астрономическа обсерватория на Япония забелязва мистериозна спирала, веднага след като компанията SpaceX на Илон Мъск изстрелва ракетата Falcon 9.

Ичи Танака, който поддържа телескопа Subaru, е зает с други задачи през тази нощ и не забелязва, че в зрителното поле на телескопа се появява „неземна" форма. За това разказва самият. Заглежда се едва когато някой му изпраща екранна снимка от предаване на живо в YouTube.

„Когато отворих Slack, видях това и то беше невероятно изживяване за мен“, казва Танака пред друга британска медия - The ​​Guardian. Обсерваторията споделя изображението на космическия водовъртеж и пуска видео на спираловидна формация, прелитаща над вулкана Мауна Кеа.

„Камерата Subaru-Asahi Star засне мистериозна летяща спирала над Маунакеа, Хавай“, съобщава японска обсерватория на 19 януари. „Спиралата изглежда е свързана с изстрелването на нов сателит от SpaceX. Изстрелването се състоя в Кейп Канаверал (Флорида, САЩ). Сателитният тракер показа, че местоположението на спиралата над Хаваите по това време съвпада точно с местоположението на втората степен на ракетата Falcon 9. Това е частта от ракетата, която изстрелва своя пътнически сателит в околоземна орбита“.

Експертите предполагат, че мистериозната спирала произлиза от факта, че първата степен на Falcon 9 е изхвърлила гориво по време на спускане. Коментарите са, че спиралите на SpaceX стават нещо обичайно над Тихия океан, тъй като компанията увеличи изстрелванията на Falcon 9.