Мистерия с изоставено бебе в „Люлин”

8-месечното пеленаче намерено в автомобил с бележка „Да се даде на социалните”, откриха и задържаха татко му

Новини
07:22 - 10 Октомври 2019
8163
Мистерия с изоставено бебе в „Люлин”

Изоставено в лек автомобил бебе на около 7-8 месеца бе открито снощи вечерта в софийския квартал „Люлин” 1. Информацията бе съобщена от Би Ти Ви и по-късно потвърдена от МВР.

Сигналът за изоставеното в автомобил пеленаче е подаден от граждани около 22,15 часа снощи, а на място веднага са били изпратени екипи на Спешна помощ и полицията.
Медицинският екип е установил, че бебето е в сравнително добро здравословно състояние, за него са били полагани грижи и е било хранено. Детето е открито в кошче за автомобил с бележка, на която е било написано: „Да се даде на социалните. Успех!” Бебето вече е поето от социалните служби и е настанено в Дома за медико социални грижи за деца „Свети Иван Рилски”.

Полицията е издирила бащата на детето късно снощи. Той е 28-годишен мъж, който е бил с травма на главата. Мъжът е бил прегледан от Спешна помощ, но не е настанен в болница, а е бил арестуван в 9-то РПУ в София. До този момент цари мистерия какво точно се е случило, за да се стигне до изоставянето на бебето в автомобил късно вечерта.

Снимката към текста е илюстративна.