Митничари хванаха контрабанден тютюн за наргиле на "Капитан Андреево"

Общество
15:33 - 16 Декември 2022
1103
Митничари хванаха контрабанден тютюн за наргиле на "Капитан Андреево"

Голям удар на българските митничари.

157 кг контрабанден тютюн за наргиле задържаха митническите служители на МП "Капитан Андреево" при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 15.12.2022 г. на пункта пристига лек автомобил "Фолксфаген Голф" с босненска регистрация. В автомобила пътували петима граждани на Босна и Херцеговина  - една жена, двама мъже с малолетните си деца - едното, от които бебе на 20 дни, а другото - 10-годишно момиче. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини в двете странични врати, калниците и в резервната гума са открити 314 пакета, съдържащи опаковки от 500 грама с тютюн за наргиле. Общото количество на недекларираната акцизна стока е 157 кг на стойност 53 380 лева. В хода на проверката се установява, че контрабандно пренасяния тютюн за наргиле е собственост на шофьора на автомобила, пише bgonair.bg.

Контрабандният тютюн за наргиле и лекият автомобил, послужил за извършване на нарушението, са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково. На водача с инициали К.Ф. - на 42 г., босненски граждани, е повдигнато обвинение за пренасяне през границата на страната стоки без знанието и разрешението на митниците за търговски цели в големи размери.