Митьо Очите остава под домашен арест, отложиха заседание (СНИМКА)

Общество
15:31 - 28 Октомври 2022
4030
Митьо Очите остава под домашен арест, отложиха заседание (СНИМКА)

Димитър Желязков - Митьо Очите остава под домашен арест. Това реши Софийски градски съд. Магистратите  отказаха да изменят мярката на Димитър Желязков от "задържане под стража" в по-лека.  Заседанието беше отложено веднага след това. 

Сред мотивите на съда е  това, че Желязков е обвинен в тежки умишлени престъпления, има сериозно съдебно минало при условията на опасен рецидив.

Според тях ако е с по-лека мярка има реална опасност да извърши престъпление.

Желязков е поискал от съда да се лекува и да ходи на рехабилитация, но съдът припомни, че почти всеки път, когато е поискал да отиде на медицински прегледи или лечение, молбата му е била удовлетворявана.

Мярката на другата подсъдима по делото - дъщерята на Желязков - Станислава беше изменена от 10 000 лв. в подписк.  Отпадна и ограничението й да пътува в чужбина. Мотивите за това бяха, че тя е с чисто съдебно минало, изрядно процесуално поведение, майка е и има семейство.
Днес съдът не успя да даде ход на разпоредителното заседание по делото за ОПГ срещу Желязков и др. заради отсъствие на част от адвокатите на подсъдимите.

Снимка: Агнес Методиева