Митьо Пищова гръмна: Искам да съм кмет на Велико Търново

Ще раздавам кебапчета, кюфтета, лимонада, файтони-майтони, отсече Димитър Маринов

Топ
14:15 - 17 Септември 2019
11337
Митьо Пищова гръмна: Искам да съм кмет на Велико Търново

Митьо Пищова отново гръмна с новината, че влиза в кметската битка за Велико Търново. Зевзекът Димитър Маринов официално се кандидатира за вота, съобщава "Монитор".

Така до момента официалните претенденти да седнат на кметския стол в старата българска столица са Даниел Панов от ГЕРБ, Весела Лечева от БСП, Милен Михов от ВМРО и Митьо Пищова. В следващите дни обаче със сигурност бройката ще набъбне с още няколко имена.

"Вярно е, сега съм при едни добри хора в комисията и си подавам документите. Те са много строги, ама справедливи. Оглеждат ми документите отвсякъде, да няма нещо пропуснато. Ама аз съм бетон отвсякъде. Аз съм непробиваем и този път ще спечеля, напук на всичките душмани и за радост на болярите", закани се Пищова пред изданието.

Той уточни, че освен като кандидат за кмет, ще участва в изборите и в листа за общински съветници. В нея освен шоуменът ще попаднат още синът му Илиян, който е юрист по образование и дъщерята на неговия брат Мартина. "Тя е много умна. Завършила е икономика с отличие в оня университет, хубавия, в Англия, Кеймбридж”, похвали се Пищова.

"Аз съм с пенсионерите, с бедните и с гладните, с онези, които нямат пари за хляб. Ще ме подкрепят старите хора, сираците, хората без пари и без работа, нашите братя роми от махалата. Ще има голямо шоу. Ще раздавам кебапчета, кюфтета, лимонада, файтони-майтони. Почвам от старческия дом и след това ще минавам по кварталите и по селата, където хората ме обичат, защото съм един от тях, техен брат", заяви още шоуменът.

Това  са поредните избори, в които Димитър Маринов е кандидат. Той дори се кандидатира за президент на вота през есента на 2016 година, но остана с доста скромен резултат. Тогава той отсече, че е раздал 1 тон чиста кайма за кебапчета и кюфтета. "Не мога да приема тези резултати", сподели той.

Тогава Пищова заяви публично, че ако Румен Радев бъде избран за президент ще се обеси, но в крайна сметка размисли и дори се снима с държавния глава. Преди президентските избори пък той отново бе кандидат за кмет на Велико Търново.

Снимка: Цветан Несторов