Моци: Никога няма да стана треньор, не искам да пия хапчета на 40 г.

Не мисля, че притежавам всичко необходимо, за да бъда наставник

Спорт
10:40 - 28 Декември 2022
2613
Моци: Никога няма да стана треньор, не искам да пия хапчета на 40 г.

Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци разкри защо след края на своята кариера не се е насочил към треньорството, а е приел предложението да заеме ръководен пост в Разград.

„Не мисля, че бих постигнал много в кариерата си като треньор“, заяви той пред румънското издание Prosport.ro, цитирано в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".

„Когато се отказах от кариерата си на играч, не бях изкушен от това да стана треньор. Не мисля, че притежавам всичко необходимо, за да бъда наставник. Не бих искал да навърша 40 години и да пия хапчета за успокоение. Импулсивен съм, не мога да се контролирам и не мисля, че бих успял в тази професия”, каза Козмин Моци.

Моци сложи край на кариерата си на професионален футболист през 2021 г., която продължи около 19 години. Университатя Крайова, Динамо Букуреш, Сиена и Лудогорец са тимовете, за които централният защитник игра.

Навършил 38 години, Козмин Моци стана технически директор на българския отбор, където прекара 9 години. Той спечели 17 трофея в цялата си кариера. Най-важните триумфи са 9-те шампионски титли на България с Лудогорец, но и трофея в Лига 1, спечелен с Динамо през сезон 2006/07.