Модерният тренчкот – шик в огненочервено и бургунди

Мода
16:56 - 01 Декември 2019
1598
Модерният тренчкот – шик в огненочервено и бургунди

Тренчкот (или само тренч) е модерното наименование на добре познатия ни шлифер. Термините може и да се променят постоянно, но модата - не, затова почитателките на дългата връхна дреха ще бъдат в крак с актуалните тенденции и този сезон.

Войнишка униформа

Подобно на денима и тоалетите с милитъри принт, първоначално тренчкотът има практично, а не модно предназначение. Той добива популярност през Първата световна война, когато войниците откриват предимствата му на фронтовата линия (trench - англ. укрепление, окоп). Леката, непромокаема материя и универсалният цвят каки правят тренча идеалното военно облекло. Постепенно дрехата се превръща в дамско оръжие, а днес е трудно да си представим гардероба си през преходните месеци без нея.

Дълъг модел за високи дами

Оригиналният тренчкот е водоустойчив, дълъг до глезените, с двуредови копчета и войнишки декорации около раменете и кръста. Актуалният му вариант е доста по-свободен относно дължина, материя и цветове. За 2019-2020 г. модерни са дългите тренчове под коляното, които стоят прекрасно на високите дами. Тези модели се комбинират както с елегантни токчета, така и с ниски спортни обувки. Различната дължина може да прикрие някои от несъвършенствата на тялото - например, ако се притеснявате от бедрата си, заложете на разкроен модел до коляното. Късите тренчове се препоръчват за по-дребните дами, тъй като ги издължават визуално. Ако предпочитате късо палто обаче, имайте предвид, че то стои по-добре с пола или рокля, отколкото с ежедневните дънки и панталони.

Класика в черно и бежово

Стане ли дума за цветове, няма да сбъркате с тренчкот в класическите бежово или черно. Купувате универсална връхна дреха, която се съчетава с всичко, подходяща е за различни поводи и лесно може да се преобрази с помощта на аксесоар. Ефектна дамска чанта, шапка, шал с актуален принт или дори брошка ще внесат цвят в тоалета. През зимата носенето на топла шапка и шал е почти задължително, затова се възползвайте от възможността да добавите ярък акцент.

Френски шик

Тренчкотът отдавна е ключов елемент от неповторимата френска мода. Комбинацията къса цветна рокля и тренчкот в бежово е много интересна и стои елегантно. Завършете тоалета с плътен чорапогащник или клин и черни боти. Не само ще изглеждате добре, но и ще можете да се порадвате на любимите летните си рокли още няколко месеца. Черният тренч, съчетан със слим дънки в съшия цвят, се трансформира изцяло, когато добавите червени токчета и червило. Монохромът вталява, а простото на пръв поглед съчетание говори за истинска дама с класа и стил. Ако традиционните нюанси на връхните дрехи са ви омръзнали, потърсете тренч в червено, синьо, бургунди, светлокафяво. Дръзките цветове са малко по-трудни за съчетаване, но рискът се отплаща, защото цветните палта стоят неотразимо.

Заменете токчетата с кецове

В ежедневния ви стил тренчкотът е много подходящ за офиса. Женствеността на шлифера успява да балансира всякакъв модел дънки (включително т. нар. бойфренд), а ако добавите есенен пуловер в топъл цвят и удобни кецове, получавате съвършената есенна визия. Навитите ръкави и високо вдигнатата яка придават младежко очарование на тоалета.