Молдова привика руския посланик

Русия
15:03 - 25 Юли 2023
2367
Молдова привика руския посланик

Руският посланик в Кишинев Олег Васнецов е бил извикан в молдовското Министерство на външните работи и европейската интеграция, за да даде обяснения за "руската шпионска дейност" в Молдова. Дипломатът е призован във връзка с разкрития на журналистическо разследване, съобщи МОЛДПРЕС.

От ведомството съобщиха, че в тясно сътрудничество с други компетентни институции анализират характера и обхвата на тези действия, за да реагират адекватно и бързо на ситуацията.

"Считаме за абсолютно неприемливи всякакви действия на шпионаж и чуждестранна намеса във вътрешните работи на Република Молдова, които представляват пряко предизвикателство за суверенитета и националната сигурност на нашата държава. Посланикът на Руската федерация в Кишинев е извикан, за да даде обяснения по създалата се ситуация. В зависимост от по-нататъшното развитие на събитията молдовските власти ще разгледат редица варианти за реакция", се казва в изявление на МВнР.

Вчера местната телевизия публикува журналистическо разследване за наличието на приемен център на покрива на руското посолство в Кишинев.