Молебен срещу безводието в Перник

С протест няма да напълним язовир “Студена”, но ще поискаме ясно управление, конкретни отговори, съд и оставки, заявиха от инициативния комитет

Новини
10:55 - 27 Декември 2019
1490
Молебен срещу безводието в Перник

Гражданско шествие и молебен за преодоляване на безводието организира инициативен комитет "Спаси Перник". Това съобщиха инициаторите.

Събитието ще се състои на 29 декември. Шествието ще тръгне в 12.30 ч. от Съдебната палата, ще премине през центъра на града, като на площад "Кракра" ще огласи исканията на гражданите за преодоляване на безводието. В 13.30 ч. ще бъде отслужен молебен в централния пернишки храм "Св. Иван Рилски".

Организаторите са обявили и дрескод на проявата - жълти светлоотразителни жилетки. С протест няма да напълним язовир "Студена", но ще поискаме ясно управление, конкретни отговори, съд и оставки на всички замесени и отговорни ръководни длъжностни лица за водната криза, заявяват организаторите. 

Те поставят и условия участниците в шествието и молебена да не са употребили алкохол, по никакъв начин да не се нарушава обществения ред. Не се допуска носенето на каквото и да било оръжие, или други специално предназначени или приспособени предмети, които могат да се използват против живота и здравето на хората, или за причиняване на материални щети.