Москва не вярва на (корейски) сълзи

Руският посланик в Пхенян отхвърли варианта диктаторът да бъде заместен от сестра си Ким Йо Чон

Актуални новини
16:07 - 29 Юни 2020
2060
Москва не вярва на (корейски) сълзи

Слуховете за заболяването на Ким Чен Ун са неоснователни. Това заяви посланикът на Русия в Пхенян Александър Мацегор в интервю за ТАСС. "Сигурен съм, че това са неоснователни слухове, които нямат почва под себе си", увери той. Мацегор не вярва и на твърденията, че сестрата на диктатора Ким Йо Чон е готова да го замени на поста.

В никакъв случай не можем да говорим за факта, че тя се подготвя по някакъв начин (да стане лидерка на Северна Корея), сподели той. "Говоренето за това няма абсолютно никакво основание. Сега тя е доста млад човек, придобива сериозен вътрешно- и външнополитически опит. Вече може да се счита за утвърден държавник на високо равнище. Бих сложил край на това", изтъкна дипломатът.  

Южна Корея забрани да се хвърлят пропагандни листовки в Северна
Ким Йо Чон в момента заема поста първи заместник-ръководител на организационно-инструктажния отдел на ЦК на Корейската партия на труда, твърди Мацегор. Посланикът отбеляза, че е възможно сега действителният лидер на отдела да е настоящият лидер на партията и държавата.

"Ако е така, тогава, разбира се, постът на първи заместник-ръководител на организационно-инструктажния отдел на ЦК на Корейската партия на труда да е много висока позиция", обясни той.

Все пак той обърна внимание на факта, че от много време никой в политическата йерархия на комунистическата страна не е наричан "номер две".

"Никой не смее да се нарече "номер две" в тази държава. Има само "номер едно" - държавният глава, другарят Ким Чен Ун", посочи Мацегор.