Мусиала: Имитирах Неймар и Меси още в градината

С този потенциал Германия има шанс да спечели Евро 2024, заяви националът на Байерн

Спорт
17:28 - 26 Април 2024
2458
Мусиала: Имитирах Неймар и Меси още в градината

Роденият в Щутгарт Джамал Мусиала те кара да се влюбиш в неговия футбол, но също толкова впечатляващо е и поведението му извън терена.

Германската звезда на Байерн даде интервю за „Марка“, в което не бе пропусната темата за предстоящия полуфинал в ШЛ между баварците и Реал Мадрид, както и неговото приятелство с Белингам от Белия балет.

"В Германия сме няколко момчета, които имаме такива способности - латиноамериканци. Млади футболисти като Вирц показват страхотна креативност, а немската публика определено е очарована. Тук младите започват да демонстрират все повече и повече това техническо ниво.

От много малък тренирах в градината у дома или навън на улицата. В парка с баща ми, с приятели... Винаги играех. Прекарвах часове в дуели с баща ми един срещу един и дриблирах с помощта на конуси. Тази допълнителна работа много ми помогна.

Татко винаги казваше, че футболист не се става само с тренировки в клуба. Трябва винаги да работиш извънредно, за да стигнеш до нивото, което искаш. Тези допълнителни тренировки бяха от полза, защото чувствах, че се подобрявам с всеки ден. Колкото повече повторения правех, толкова по-убеден ставах в усъвършенстването на различни компоненти.

Най-добре се чувствам като десетка и на лявото крило. Това са двете позиции. Като №10 имам повече поглед върху играта, което винаги съм обичал. Случвало се е да ме използват като вътрешен халф или дясно крило, но взимаш нещо от всяка роля. Това ти помага да изградиш играта си цялостно, докато растеш във футбола.

Още от малък гледах всички големи имена, които носеха №10 на гърба. Той винаги ми е бил любимият. Израснах с Роналдиньо, Неймар и Меси. Всички те носеха №10, затова за мен винаги е било мечта един ден и аз да играя с този номер.

Без съмнение лйбимци са ми Меси и Роналдиньо. Гледал съм десетки техни клипове. Имах и фланелка на Зидан.

Възхищавах се много на Меси, винаги ме е очаровал. Израснах, гледайки Лео и Неймар. Бяха ми любимци, защото ме забавляваха много. Внасяха щастие и радост в играта. Винаги спирах, за да ги видя. Лео да вкарва голове или Неймар да прави онези трикове с топката. След това отивах в градината и се опитвах да ги имитирам.

Срещу моя приятел Джуд Белингам сме играли много пъти в юношеските формации на Англия, преди да се преместим в Германия... Това бяха страхотни години. Винаги сме се разбирали на терена с него и сме играли добър футбол. Освен това бяхме съквартиранти и сме имали страхотни взаимоотношения. Днес все още сме добри приятели, защото наистина се разбирахме отлично с топката. Много съм щастлив от това, което той постига сега в Реал.

Очаквам с нетърпение двата мача с Реал. Джуд и аз винаги сме мечтали от малки да играем сблъсъци като този.

Да, Германия може да спечели Евро 2024. С това качество, което притежаваме, можем да мечтаем за големи неща. Но също така мисля, че трябва да вървим мач по мач, да хванем положителната вълна. Има много отбори, които се представят на по-добро ниво от нас през последните години. Затова трябва да вървим малко по малко и да видим докъде можем да стигнем.

Франция вероятно винаги е фаворит. След това имате Англия, Испания... Испанците разполагат със страхотни млади футболисти. Ще бъде интересно да се гледа този турнир, защото винаги един или два отбора изненадват. Това е страхотна възможност за всяка държава.