Мустафа Карадайъ: Ще бъдем гаранти за стабилността и сигурността на страната

Политика
20:11 - 28 Май 2022
1837
Мустафа Карадайъ: Ще бъдем гаранти за стабилността и сигурността на страната

Лидерът на ДПС бе в Медковец
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ беше днес във варненското село Медовец, където с традиционен възпоменателен митинг-събор бяха отбелязани 33 години от "Майските събития" и бе почетена паметта на загиналите по време на т.нар. възродителен процес, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Събитието се провежда в памет на Назифе Мустафа и Шакир Мехмед, загубили живота си по време на мирните протести през 1989 година.

Карадайъ поздрави участниците в събора от името на почетния председател на партията Ахмед Доган. Той припомни, че през 2021 г. в България три пъти имаше парламентарни избори, които са инструмент на демокрацията, "само че за управляващите демокрация няма". „Ние ще браним целостта на България, ще бъдем гаранти за стабилността и сигурността на нашата страна.“, каза Карадайъ.

Според лидера на ДПС обществото е научило урока на разделението по времето, когато е направен опит на мюсюлманите да бъдат отнети идентичността, името, религията, култарата, традициите.

Във възпоменателния митинг в Медовец днес участваха още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Йордан Цонев, народните представители на партията, активисти на формацията, кметове от Варненска област и съседните региони.