Мутри с пищови и значки от БАБХ вилнеят на "Капитан Андреево"

Кой изпрати стрелеца Николай Едрев, братчето на изкусителя Андрей, да пази границата?

Крими
14:10 - 02 Август 2022
10963
Мутри с пищови и значки от БАБХ вилнеят на "Капитан Андреево"

Тази сутрин фирма “Евролаб 2011” бе допусната до товаро-разтоварната дейност на "Капитан Андреево" след две съдебни решения на Върховния административен съд. Хубаво, обаче пратениците на БАБХ са бойкотирали изпълнението на съдебното решение и се е наложило се да се намеси полицията, която да действа според законовите разпоредби. 

На един от представителите на агенцията там - Николай Едрев, брат на TV звездата Андрей Едрев (двамата - на основната снимка), бил написан предупредителен протокол за отправени заплахи и закани. Той пък след това е наредил устно да бъде спрян трафикът между двете държави на товарни автомобили в нарушение на закона.

Въпросният Едрев минава за дясна ръка на Константин Бачийски от ПП и се представя като служител на БАБХ. Въпреки че не разполага с никакво образование в сферата на храните, той раздава правосъдие на граничния пункт. 

„Няма съд, аз решавам какво ще става тук”, заявявал въоръженият Николай Едрев, който в момента е служител на БАБХ, но отказвал да се съобрази с решението на Върховния административен съд, с което действията на й по границата бяха обявени за незаконни.

Едрев е бил назначен и пратен наскоро да контролира от името на държавата изследванията на влизащите храни. Той обаче е криминално проявен - преди 8 години след побой пред бургаския бар "Хавай" Едрев гръмна в гърдите с пистолет "Глок" свой съгражданин, който за щастие отърва кожата.

Оказва се, че извършени преди две-три години промени са позволили на БАБХ да пращат на “Капитан Андреево” и другите гранични пунктове служители, без да е необходимо МВР да извършва проверка за тяхното криминално минало. Така на практика вътрешното ведомство не получава информация за хората, които се изпращат в зони със специфичен контрол и са обект на националната сигурност. 

Освен Едрев, в момента на "Капитана" има трима служители с криминални досиета за тежки престъпления като наркотици, рекет и изнудване, които разпореждат с контрола на храните, твърдят източници от границата.