МУТРОБАРОК: Полковник издигна златен дворец с подкупи (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нещо за четене
12:15 - 22 Юли 2021
13541
МУТРОБАРОК: Полковник издигна златен дворец с подкупи (СНИМКИ+ВИДЕО)

Грандиозен корупционен скандал разтърси Русия през последните дни. Полковник от МВР бе арестуван за корупция, а органите на реда показаха видео и снимки от златния дворец на висшия полицай, построен от огромните подкупи, които е прибирал.

Според следствието ръководителят на Държавната инспекция за безопасност на пътното движение (на руски ГИБДД, аналог на българското КАТ, б.а.) в Ставрополския край на Русия полк. Алексей Сафонов е оглавявал организирана престъпна група, която взимала големи подкупи и се занимавала с изнудвания. Някои от подкупите, давани на бандата, достигали 200 000 евро.

Руското МВР разпространи кадри от свръхлуксозния дом на полицая, както и на големи суми в брой, иззети при обиски в над 80 имота. Общо 35 топ ченгета са разследвани за евентуално съучастие.

Сафонов си спечели прякора "полковникът-цар". На кадрите се вижда луксозно двуетажно имение със златни колони и златни врати, като вътре почти всичко е направено от злато и мрамор, дори банята и тоалетната. В стаите висят скъпи кристални полилеи. Пред златния дворец са паркирани два автомобила BMW. 

Пред съда полк. Алексей Сафонов обясни, че домът принадлежи на жената, с която живее на семейни начала. По думите му той се е преселил в къщата преди 5 години и не участвал във взимането на решения по отношения на дизайна. Полицейският началник добави, че ако зависело от него той нямало да построи такава къща.

Справка показа, че златният дворец наистина се води на името на приятелката на полковника. Самият той притежава друга къща, а преди развода си с бившата си съпруга той й е купил голяма къща в района на Ставропол.

Според следствените органи престъпната група е рекетирала тежкотоварни автомобили и за да бъдат пускани да преминават по магистралите в Ставрополския край ченгетата искали от тях огромни подкупи.