МВР намери пушката на Чане

Издирването на беглеца Стоян Зайков продължава с дронове и термокамери

Крими
11:16 - 18 Май 2019 (обновена)
6068
МВР намери пушката на Чане

„Днес сутринта е открито оръжие в един от претърсваните периметри, извършва се оглед на място. То отговаря на едно от оръжията, с които е извършено убийството по вид и калибър. Ще бъдат назначени експертизи и тогава ще стане ясно дали има връзка“, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов на сутрешен брифинг.

Оръжието, което полицията намери днес до Костенец, е ловна пушка, уточни БНР. Открити са и много патрони.

По непотвърдена информация, пушката и патроните са били намерени в скривалище, което се намира близо до кошери до реката в Костенец. Предполага се, че скривалището е направено от Стоян Зайков, но за да бъде категорично потвърдено това, трябва да бъдат назначени експертизи на оръжието.

За момента няма сигнали за местонахождението на Стоян Зайков. "Предполагаме, че е в района, нямаме данни да е напускал страната. Напълно е възможно Чане да се укрива толкова дълго време, способен е да оцелява сам, може да няма помагачи, това са основните данни, които сме си извели след анализ на доказателствата", допълни главният секретар.

"Продължаваме да извършваме претърсвания. Термокамерите са включени още от първия ден на операцията. Целият наличен ресурс на МВР е ангажиран. Няма данни да е направена връзка с роднините", заяви главен комисар Иванов.

Той е убеден, че от МВР не са подценили ситуацията. "Продължаваме да си вършим работата, имаме много следи, които ни насочват. Ще направим всичко възможно да бъде открит", завърши комисарят.

В петък стана ясно, че в търсенето на убиеца са включени и дронове.