МВР няма да позволи насилие на протестите

Наблюдаваме обстановката, каза Маринов

Новини
13:34 - 11 Септември 2019
1645
МВР няма да позволи насилие на протестите

МВР взема допълнителни мерки срещу ескалиране на протестите. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов е кулоарите на парламента.

На въпрос за са сигналите, че протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор трябва да прераснат в метеж срещу правителството, Маринов обясни, че получават множество сигнали, които взимат в предвид. Този обаче все още не бил внесен в МВР. Ако получим разпореждане ще предприемем съответните действия, каза той.

Наблюдаваме обстановката, каза Маринов. Относно възможността протестите да ескалират на 12 септември, той отговори: „Следи е и този процес, и има такива сигнали. И ние сме притеснени от това което чуваме по оперативен път, че евентуално могат възникнат нарушения на обществения ред“. Маринов добави, че се взимат допълнителни мерки ситуацията да не ескалира. По думите му за сряда в столицата трябва да има най-малко 10 протеста.

Възможността протестите срещу Гешев да ескалират коментира и лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той поясни, че няма информация как се организират протестите , но теоретично е възможно. „Няма да е за първи път. За съжалени в обществено-политическия живот е прието всякакви средства да бъдат използвани за домогване до властта. За съжаление демокрацията остава на заден план- реалните избори“, каза той. Вече 2 години се правели всякакви опити да се игнорират резултатите от изборите и да бъдат заменени с чрез друг способ, чиято цел е смяната властта.