МВР за драмата с медицинските сестри: Психолозите са си свършили работата

Пожарната се забавила, защото не е преценено жената да има желание да скача от прозореца

Новини
15:37 - 06 Март 2020
2711
МВР за драмата с медицинските сестри: Психолозите са си свършили работата

Щом не се е стигнало да ескалация на напрежението с медицинските сестри - психолозите са си свършили работата. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на брифинг пред МВР, предаде  Агенция „Фокус“.

Той коментира и ролята на психолозите в ситуацията с барикадиралите се медицински сестри. „Когато ние използваме психолози, ги използваме да ги изправим срещу хора, които са извършили тежки криминални престъпления. Никога, когато използваме колегите да ни помагат, не сме очаквали от тях те да свършат нашата работа. От тях искаме да ни помогнат, ако могат да предвидят поведението на лицата, срещу които сме изправени, за да можем да изградим нашата тактика на действие“, допълни още Ивайло Иванов.

Във връзка с искането за по-опитни психолози, главният секретар заяви, че не може да се казва дали един психолог е по-опитен или не.

„Различно е състоянието психическото, емоционалното на всяко едно лице, с което работят психолозите. Искам да ви кажа, че в много от случаите преговорите, които сме водили с лица, с които сме работили, не са дали успех. Аз не мога да кажа, че психолозите са неопитни или не са си свършили работата. Напротив, щом не се е стигнало да ескалация на напрежението, за мен психолозите са си свършили работата“, допълни още главният секретар на МВР.

На въпрос защо 40 минути се е забавила пожарната, Иванов отговори, че не е преценено въпросната жена да има желание да скача от прозореца. По думите му е било необходимо и време колегите му от пожарната да стигнат до мястото.