На фона на скандала с ХелпКарма : Роди се най-благородната група във фейсбук

Майки на деца с увреждания шият, декорират, плетат и готвят, купете подарък от тях

Общество
14:10 - 07 Ноември 2020
31421
На фона на скандала с ХелпКарма: Роди се най-благородната група във фейсбук

Докато скандалът със заплатите и комисионите на най-голямата фондация за набиране на средства за нуждаещи се - ХелпКарма, се вихри в социалните мрежи, а прокуратурата проверява платформата, във фейсбук се роди и най-благородната, чиста и благотворителна група. "Купи подарък от майка на дете с увреждане" събра за по-малко от месец над 50 000 сърца.

Там са изложени творенията на родители, които шият, бродират, плетат, декорират и правят най-вкусните торти, докато гледат децата си с церебрална парализа, слепота, мускулна дистрофия, квадрипареза, аутизъм - направени за подаръци - за здравите.

Талантливите майки са хиляди, но се оказа, че търсенето е не по-малко и само за няколко седмици поръчките към тях заваляха. Доброто пък е заразно, казва и администраторът на групата Гергана Маврова.

В нея участие имат и самите деца и възрастни с увреждания, които творят всевъзможни предмети у дома - от красиви бижута до пирографии, икони, гоблени и специално ушити маски. 

Със средствата, които спечелват от поръчките, майките успяват да осигурят жизненонеобходимите терапии за децата си в момент, когато не могат да работят при нормални обстоятелства. Много от тях ходят заедно с малчуганите си на училище, а след това шият до малките часове, за да се опитат да закрепят семейните бюджети. 

Апелираме, купете подарък за личен повод, за идните Рождество, Нова година и имените дни от тези съзидателни майки, предайте доброто нататък.