На гости в Перник: Заслужават ли си тортите на Станислав от „Хелс Китчън“? (Снимки)

Парче от сладкишите на кулинаря струва 6–7 лева, но най-вероятно ги правят в някой цех, а не той

Новини
11:00 - 10 Октомври 2024
5717
На гости в Перник: Заслужават ли си тортите на Станислав от „Хелс Китчън“? (Снимки)

Победителят от „Хелс Китчън“  5 Станислав Иванов от година стопанисва сладкарски цех в родния си Перник. Сисо, както му казват най-близките, инвестира парите от наградата в отварянето на собствен бизнес. Репортер на Lupa.bg отиде да дегустира тортите на кулинаря в сладкарницата му. Заведението е симпатично, чисто, спретнато и доста оборотно, стана ясно от посещението ни. Цените се като повечето сладкарници в София, но са малко високи за Перник. Кафето е 4 лв., фрапето – 5, а тортите са по 6–7 лв.

Оказва се обаче, че тортите, които се продават там, не са бутикови, а такива, каквито можете да хапнете във всички най-масови сладкарници в столицата. Хубави, но нищо особено. Доста далеч от вкуса на сладкишите в „Теа“ и други по-хубави заведения. Поръчковите торти изглеждаха доста добре и най-вероятно са по-вкусни.

Заведението често се радва на клиентела от София, както и съседните градове. Повечето клиенти остават доволни и повтарят само ако имат път към Перник, но не и специално да ходят, защото не могат да хапнат нищо по-различно от това в населените им места. „Нищо чудно тортите за заведението да ги прави някой външен цех срещу заплащане, а Станислав да приготвя само поръчковите десерти“ – коментираха клиенти между хапките.

Готвачът си подари заведението за рождения си ден преди година.

„Това ми беше мечта отдавна. Ето, успях да сбъдна и нея в тази моя лична година. Не само това, толкова неща ми се случиха – спечелих „Хелс Китчън“, ожених се, започнах в „На кафе“, купихме си и апартамент с Божидара. Като цяло спокойно мога да кажа, че съм един щастлив човек с всичко, което имам. Вярвам, че най-хубавото предстои и в личен, и в професионален план. Смело напред. А що се отнася до сладкарския цех – исках го отдавна, но сега си му беше времето. Това е моят подарък към мен самия за рождения ми ден“ – призна преди време Станислав.