На косъм от голяма трагедия: Срязаха въже на детска катерушка в Стамболийски

Имам усещането, че това се прави от хора, които непрекъснато критикуват общината, обясни кметът Петър Неделев

19:30 - 31 Юли 2024
2804
На косъм от голяма трагедия: Срязаха въже на детска катерушка в Стамболийски

Страшна трагедия е можело да се разиграе в Стамболийски и дете да пострада, след като неизвестни злосторници срязаха въже на катерушка, съобщава "Марица". За случая алармира и кметът на общината Петър Неделев.

"Умишлено е срязано въже на носещата конструкция на една от детските катерушки в екопарка. При огледа установихме, че са прекъснати всички пластове на въжето непосредствено преди вътрешните метални нишки. Това е станало на такова място, където е невъзможно причината да е в ползването на катерушката от деца или амортизация от дълга употреба", обясни Неделев.

Кметът Петър Неделев

И допълни, че има силното усещане, че подобни опасни действия са дело на хора наоколо, които не спират да правят саботажи с увреждания на публична собственост в града и след това да критикуват общината, че не следи за безопасност и сигурност.

Че въжето е срязано, смята и Милчо Доганов от Общинско предприятие "БКС", който се занимава с поддръжката на съоръженията в екопарка. Предстои да бъдат укрепени и металните сглобки на люлеещите се пейки, както и въжената част на някои от детските атракции.

Кметът Неделев е разпоредил да се проверят камерите за видео наблюдение в зоната на парка, а междувременно вече е поръчана подмяна на компрометирания участък на прерязаното въже.

"Умолявам всички родители да са внимателни, докато децата ползват съоръженията за игра, грижата за здравето и безопасността им е наша обща отговорност", призова кметът на Община Стамболийски Петър Неделев.