На крак, о парии презрени: БСП прави широк ляв фронт с Първанов, Манолова, Дончева и Петков

Представители на 17 формации се събраха в Стара Загора и подписаха общ документ

Политика
20:00 - 26 Юли 2024
3118
На крак, о парии презрени: БСП прави широк ляв фронт с Първанов, Манолова, Дончева и Петков

Представители на 17 леви формации се събраха в Стара Загора, за да подпишат меморандум за създаването на широк ляв фронт в България. Форумът е организиран от БСП, а на него присъстват знакови лица от лявото пространство и бивши членове на Столетницата като президентът Георги Първанов, Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Костадин Паскалев и редица други.

Подписването на този общ документ е първа стъпка към консолидиране на лявото, като в същото време се запази идентичността на всяка от политическите сили. Целта е те да се явят заедно на следващите парламентарни избори и да участват в управлението на страната, съобщи БНТ.

"Това е една много добра основа и база най-накрая България да тръгне в една друга посока, а не три години да правим избор след избор и в крайна сметка, освен падането на активността изибрателната, нищо друго да не се случва, хората живеят по-добре ли? Не, разбира се, икономиката ли се развива по-добре? На всички ни е ясно, че не може тази ситуация да продължава и аз мисля, че в момента голямата роля и призвание на БСП, на лявото пространство като цяло е именно ние да поведем страната напред и нагоре", каза Борислав Гуцанов, председател на ПГ на "БСП за България".

Широкият ляв фронт между БСП и знакови лица на партията, които напуснаха сами или бяха изключени става възможно след оставката на Корнелия Нинова като лидер на партията.

* На крак, о парии презрени е първата строфа от химна на Интернационала